American Toy Fox

American toy fox terrier

The American Kennel Club, AKC, erkände rasen 2003. Denna ras är skapad genom avel med släthårig foxterrier, dvärgpinscher, italiensk vinthund, chihuahua och manchesterterrier. Man ville skapa en ras som hade terrierns morskhet men med en mer behaglig läggning att leva med. Rasen är intelligent, livlig, uppmärksam, vänlig och lojal mot sin ägare. Den är också som alla terrier, behärskad, käck, bestämd och inte lätt att avskräcka. Den lär sig snabbt och villigt nya saker och anpassar sig till i princip till alla situationer. En toy fox terrier är rolig och lekfull hela livet ut.

Färgen är till 50% vit på kroppen med fläckar i fyra olika färgkombinationer. Pälsen är slät, glänsande och silkeslen att ta på. Den är något längre på halsen och formar en krage. Pälsen är mycket lättskött.

American Toy Fox terrier illustration

Fakta

  • Ursprung: USA
  • Användningsområde: Sällskap
  • Mankhöjd: 22–29 cm

Länkar

RAS – Rasspecifika avelsstrategier

De rasspecifika avelsstrategierna, RAS, är handlingsplaner för aveln inom en specifik ras. De beskriver både problem och starka sidor som kan finnas inom rasen och rymmer de avelsrekommendationer som rasklubbens medlemmar kommit överens om.

Dokument

  • Revideras nästa gång: 2028

Våra lokalklubbar

© 2024 Svenska Terrierklubben