Seminariedag 15/11

Svenska Terrierklubbens avelskommitté (AK) och Kommitté för numerärt små terrierraser (NSTK) inviterar avelsråd för och uppfödare av SvTeKs raser till Sal G, Ultuna till en seminariedag söndagen den 15 november kl 9 -17.

På programmet:
  • Senaste nytt från terriersfären
  • Hud- och öronproblem med hudspecialisten Liselotte Åberg
  • Uppfödarens målbilder och prioriteringar, populationsgenetik och avel i små populationer med husdjursagronom Iréne Berglund
  • Visning av SLUs nya lokaler.

 

IRÉNE BERGLUND

Under min utbildning till Husdjursagronom väcktes intresset för genetik och närmare bestämt färggenetik. Ju mer jag lärt mig om färger, desto mer har jag intresserat mig för populationsgenetik, många frågor handlar ju om varför en viss färg ”dykt upp” och varför vissa sjukdomar blivit vanligare. Ännu viktigare, hur ska man avla för att minimera riskerna för sjukdom och samtidigt bevara den genetiska variationen? Även inom detta område kommer ny kunskap nästan dagligen.

LISELOTTE ÅBERG

Jag heter Liselotte Åberg och blev färdig veterinär 2001. Jag har specialistkompetens i hundens och kattens sjukdomar. Just nu jobbar jag på Djurakuten i Stockholm och går specialistutbildning i dermatologi, sjukdomar i hud, öron och klor.

Våra lokalklubbar

© 2024 Svenska Terrierklubben