Inställt pga Covid-19 – utställningar, Åretslistorna 2020 och Viltspår-SM för alla terrierraser

Viktig information rörande verksamheten under det rådande smittskyddsläget.
Läs även SKK CS information här >>

Svenska Terrierklubbens Terrierfullmäktige, som skulle ha genomförts 19 april, ställdes in pga av det rådande smittskyddsläge, Nu planerar vi hålla mötet den 28 juni som ett TF online. Information kommer från vår sekreterare till berörda klubbars ordförande och sekreterare.

I skrivande stund har Västsvenska (Hörby) och Sydsvenska terrierklubben (Tånga hed) tvingats ställa in sina utställningar i maj och detsamma gäller Övre Norras utställningen (Vännäs) i juni, ÖstSvenskas Nordic Terrier Show i Eskilstuna, Värmland Dals juliutställning i Torsby och Åsarna i början av augusti.
Uppdaterat 200627 – även utställningarna i  Skellefteå 5/9, Bjuv 12/9 och Vårgårda 3/10 inställda.
Huvudstyrelsen har efter moget övervägande beslutat att inte aktivera Årets-listorna i år eftersom det blir orättvist med hänsyn taget till region, ålder och de olika grenarnas förutsättningar. Vi har också i samråd med Arbetsgruppen för viltspår fattat beslutet att ställa in Viltspår-SM 2020 med omtanke om domare och hundägare och efter att ha prövat hur vi skulle kunna genomföra med de rekommendationer som kommer från myndigheterna och de begränsningar som SKK har uttalat.
I maj kom beskedet att Scandinavia Xpo i Arlandastad inte kommer hinna klart med byggnationerna till Terrierfesten, Domarkonferensen och Terrierderbyt. De utländska underleverantörerna klarar inte av sina leveranser pga covid-19. Huvudstyrelsen har därför ställt in Terrierfesten den 21 november. Vi undersöker bästa förutsättning för domarkonferens (beslut slutet juni att flytta fram ett år) och Terrierderbyt utifrån hur smittspridning och myndigheternas rekommendationer.
Fortsätt att hålla koll här på hemsidan och var rädda om er alla!

 

© 2022 Svenska Terrierklubben