Svenska Terrierklubbens SM i viltspår för alla terrierraser genomfördes lördagen den 1 september på fina spårmarker på Lisjö Säteri i Västmanland. Hela 26 ekipage var anmälda, i huvudsak av Svenska Terrierklubbens rasklubbar.

Viltspårgruppens ansvariga Susanne Sarezäter rapporterar över telefon på hemväg från Lisjö som ligger nära Surahammar. Vädret var utmärkt och 24 hundar startades mellan kl 09.00 och 14.30. Därefter kunde domarna sammanträda och prisutdelningen ta vid. Hela 17 hundar tilldelades 1a-pris och vinnaren american staffordshire terriern Cezeta All Included därtill hp.

1. 1:a pris med HP : American Staffordshireterrier
SEVCH RLD N Cezeta All Included, hane, SE 22255/2011, f: 2011 03 09,
uppf: Anna Nåman & Fredrik Karlsson, Malmberget, ägare: Beatrice
Bergqvist, Rönneshytta

2. 1:a pris Irish  Glen of Imaal
Bowler Hat’s Gavott, tik, SE 24632/2015, f: 2015 03 25, uppf:
Ann-Christin Granfors & Rune Gustafsson, Fotskäl, ägare: Berit
Magnusson, Alingsås

3. 1:a pris  Norfolkterrier
Suffix I’m A Gigolo, hane, SE 44377/2016, f: 2016 07 31, uppf: Eva
Ramner, Nättraby, ägare Eva Olsson-Bengtsson, Karlshamn


17 st 1:a pris varav 1 st Hp
1 st 2:a pris
1 st 3:e pris
5 st 0:e pris

 

 

 

Borderterriern Tånies husse Dahn Alström bistår oss med rykande färska bilder till Terrierposten och skriver: ”Det fungerade utmärkt! Mycket nöjd med arrangemanget. All heder till gruppen som arrangerat.”

Lisjö Fritid bistod med platsen för utdelningen och Agria, Four Friends, ITAB Outdoor, Letro Sport hade sett till att prisbordet dignade och Lisjö Säteri tog emot på sina fantastiska spårmarker. Susanne Sarezäter hade sammankallat Svenska Terrierklubbens viltspårgrupp Kerstin Edeen (bilden tv) och Rosa Frisegård samt adderat Alf Andersson (th) till årets SM som kommissarie. Provledare var Ken Palfelt och huvuddomare Leif Gustavsson.

 

Grattis till vinnarna, deltagarna och arrangörerna för en härligt terrieraktiv dag i spårskogen!